Werken met snelkoppelingen in Outlook 2013

Deze instructie is van toepassing op Microsoft Outlook. De instructie is geschreven met Outool 2013. Wanneer je een andere versie gebruikt, kan het zijn dat de knoppen en paginaindeling afwijkt van de screenshots die je in dit artikel ziet.

Wat zijn snelkoppelingen in Outlook?

Standaard werkt Outlook met een overzicht van alle mappen in de linkerbalk. Je kunt dat aanpassen zodat je niet alle mappen te zien krijgt maar alleen die mappen die je WILT zien. Dat menu heet ‘Snelkoppelingen’. Zie je ‘Snelkoppelingen’ niet staan onderin beeld in Outlook, klik dan op de drie bolletjes aan het einde van deze regel:
Snelkoppelingen-01

 

 

 

Je kunt dan kiezen welke knoppen je standaard in beeld wilt hebben en in welke volgorde. Zet Snelkoppelingen daar bij, dan kun je die voortaan makkelijk gebruiken.

Nieuwe snelkoppeling toevoegen

Snelkoppelingen-03Klik op een groep om een nieuwe snelkoppeling te kunnen toevoegen: ‘Nieuwe snelkoppeling’. Je kunt nu een bestaande map selecteren die dan voortaan in je snelkoppelingen wordt afgebeeld.

 

 

 

 

 

 

Snelkoppelingen verplaatsen

Op dezelfde manier kun je ook een nieuwe groep toevoegen. Groepen verplaats je met door rechtermuisknop op die groep te gaan staan en daarna te klikken op ‘Omhoog’ of ‘Omlaag’.

Snelkoppelingen op zich kun je gewoon aanklikken, vasthouden en dan verplaatsen.

Totaal aantal items weergeven

Outlook kan een teller weergeven naast de naam van de map. Op die manier kun je inschatten of je aandacht moet besteden aan die map of niet.

Van Outlook 2013 is het bekend dat die teller niet altijd werkt, zeker icm Office 365. Bij mij werkt het ook de ene keer wel en de andere keer niet. Dat is onhandig omdat ik dan telkens alle mappen moet nalopen. Dit zal gerust met de tijd worden opgelost door Microsoft. Het is een bekend issue.

Standaard zal Outlook alleen de ongelezen mail meenemen in die teller. Dat kan een verkeerd beeld geven: ik heb alle mail gelezen bij het voorsorteren dus mijn teller klopt dan in elk geval niet meer.

Rechtsklik op op een snelkoppeling en klik ‘Eigenschappen’. Vervolgens kun je kiezen om het totaal van alle ongelezen mail in die map af te beelden. Mijn favoriet is om alle mail in de teller mee te nemen: of die mail nu gelezen is of niet: ik moet er immers nog iets mee.

Standaard openen met Snelkoppelingen

Outlook 2013 laat zich standaard niet openen met Snelkoppelingen. Bij Outook 2010 zal Outlook openen met het tabblad dat je de laatste keer open had.

baskie