Uitgelichte afbeelding / Featured Image gebruiken

Afhankelijk van je website en wat je doel is kun je een afbeelding invoegen in de tekst of juist daar buiten. In speciale gevallen zul je van die laatste mogelijkheid gebruik moeten maken. Mocht je twijfelen welke van de twee je in bepaalde gevallen moet gebruiken, neem dan contact op met ons, wij leggen het graag uit voor je.

Afbeelding in de tekst

Wanneer je een afbeelding in de tekst wil verwerken dan lees je het beste de instructies op deze link.

Afbeelding buiten de tekst: Uitgelichte afbeelding

WordPress heeft voor afbeeldingen buiten de tekst een aparte naam gemaakt: Uitgelichte afbeelding. Of in het Engels: Featured Image. Standaard wordt deze mogelijkheid gebruikt voor – bijvoorbeeld – afbeeldingen in de header van de pagina. Bij webshops wordt de Uitgelichte afbeelding gebruikt als afbeelding van een product.

Om een Uitgelichte afbeelding te gaan gebruiken ga je als volgt te werk:

featured-01Ga vanuit het Dashboard naar de pagina waar je de afbeelding wil laten verschijnen. Klik op ‘Pagina Bewerken’. Rechts onderin de pagina zie je de knop ‘Uitgelichte afbeelding’.

 

 

 

 

featured-02Wanneer er al een Uitgelichte afbeelding is gekozen zal die afbeelding in het klein te zien zijn. Om deze afbeelding te vervangen verwijder je eerst deze afbeelding. Klik daarna op ‘Uitgelichte afbeelding toevoegen’. Een pop-up opent zich. In deze pop-up kun je een nieuwe afbeelding toevoegen of een afbeelding die je eerder al had toegevoegd kiezen. Instructies  over hoe je een afbeelding kunt uploaden, lees je hier.

 

 

 

featured-03Wanneer je in de pop-up een afbeelding hebt gezien die je wil gebruiken. Om de afbeelding te kunnen selecteren als Uitgelichte afbeelding moet je de details van de afbeelding kunnen zien. Zie je die nog niet? Klik dan op ‘show’ aan de rechterkant van de afbeelding om alle eigenschappen van de afbeelding te kunnen bekijken.

 

 

 

featured-04Om deze afbeelding te gaan gebruiken, klik je op ‘Gebruik als Uitgelichte afbeelding’.

Let op: de linker knop is voor wanneer je de afbeelding in de tekst wil gebruiken. Alleen de middelste knop zal in dit geval het juiste resultaat geven.

 

 

 

featured-05Om de wijzigingen op te slaan moet je tot slot op de blauwe knop (“Publiceren”) klikken.

Tip: bekijk het eindresultaat in je browser. Wanneer je de wijzigingen hebt opgeslagen kun je bovenaan de pagina klikken op de knop ‘Bericht bekijken’ of ‘Pagina bekijken’. Bezoekers zien straks dezelfde pagina dus hiermee kun je goed controleren of de pagina is geworden zoals je had gewild.

baskie