Hoe meld ik me aan voor Google Analytics?

Google Analytics is een gratis dienst van Google waarmee je heel duidelijk kunt zien hoeveel bezoekers je website heeft ontvangen, hoe lang zij zijn gebleven, waar zij vandaan komen en veel en veel meer. Het is dan ook een enorm populair statistiekenprogramma en… bovendien nog gratis ook! Tijd dus om gebruik te gaan maken van Analytics. In dit artikel beschrijven we hoe je dat kunt gaan doen.

Stap 1: Google Account (5 min)

Wanneer je een website bij 3pix besteld dan beschikt deze standaard over Google Analytics. Om de statistieken van jouw site (of sites) te kunnen bekijken kunnen wij een e-mailadres opgeven bij die site. Daarmee geven we de eigenaar van dat e-mailadres toegang om de statistieken te mogen bekijken. Google wil dat er op dat e-mailadres een zogenaamde Google Account is aangemaakt. Met een Google Account heb je toegang tot alle Google diensten. Het is dan ook aantrekkelijk om een Google Account aan te maken. In dit artikel beschrijven we stap voor stap hoe je een Google Account aan kunt maken: dat is makkelijk en in 5 minuten gedaan. Klik hier voor dat artikel.

Stap 2: Aanmelden (1 min)

Wanneer je beschikt over een Google Account, geef dit e-mailadres dan door aan 3pix. Dan zullen wij ervoor zorgen dat dit e-mailadres wordt toegevoegd aan jouw Analytics-account. We kunnen je e-mailadres niet eerder toevoegen aan Analytics dan wanneer je over de Google Account beschikt. Dat zul je dus eerst moeten doen.

stap 3: naar Google Analytics (1 min)

Is je e-mailadres toegevoegd aan Analytics?

Ga dan naar deze site: http://www.google.com/intl/nl/analytics/.

Klik nu op de blauwe knop ‘Google Analytics gebruiken’.

 

 

 

Meld je aan bij Google Analytics. Dit hoef je niet elke keer te doen.

 

 

 

 

Klik op de code die begint met ‘UA-‘ om je site zichtbaar te maken.

Klik vervolgens op de naam van je site. In dit voorbeeld is dat ‘jouw-website.nl’.

 

 

 

Et voila: hier zijn je statistieken.

Ps: in het vervolg hoe je alleen nog maar naar Google Analytics te gaan om direct je statistieken te zien.

 

 

 

Tip: meer uit Google Analytics halen

Wil je meer uit Google Analytics halen? Google dan eens op ‘Google Analytics Tips’. Er zijn talloze websites vol geschreven met tips en trucs met betrekking tot Google Analytics. Ook in de boekenwinkels liggen veel boeken met tips over Analytics, zoals dit boek ‘Web Analytics, an hour a day‘. Kortom: als je meer wil doen met je statistieken, dan zijn er veel bronnen waarmee je jezelf kunt verdiepen in dit onderwerp.

Hoe vraag ik een Google Account aan

Met een Google Account heb je toegang tot alle Google diensten, waaronder Google Analytics. Het aanmelden is eenvoudig, snel gedaan en gratis. Doorloop onderstaande stappen om over 5 minuten over je eigen Google Account te beschikken:

Ga naar https://accounts.google.com/ en klik op ‘maak een gratis account’

 

 

 

 

Vul de velden op deze pagina in. Let erop dat je een veilig wachtwoord kiest.

Voor tips over een veilig wachtwoord, lees dit artikel.

 

 

 

Proficiat: je account is zojuist aangemaakt. Als je wil kun je hier nog een foto van jezelf uploaden.

Klik op Volgende stap om door te gaan.

 

 

 

Klaar! Je hebt nu je eigen Google Account. Zoals de pijl aanwijst heb je rechtsboven veel handige links naar andere Google diensten waar je bij bent aangesloten.

 

 

 

 

Klik hier om verder te gaan met het aanvragen van een eigen Google Analytics-account.