E-mail instellen in Outlook 2016

Open Outlook 2016 en klik Bestand.

Klik nu op Accountinstellingen.

Klik nu op Nieuw op het tabblad E-mail.

Klik Volgende.

Klik Handmatige instelling of extra servertypen.

Kies voor de “POP of IMAP”-optie

Vul de velden zoveel mogelijk in zoals op dit screenshot is te zien.

Gebruikersgegevens:

Naam: hier kun je alles invullen wat je wilt: je hoeft je niet aan bepaalde info te houden.

E-mailadres: je complete emailadres

Servergegevens:

Type account: POP3

Server inkomende e-mail: mail.[jouw domein]. Bijvoorbeeld “mail.3pix.nl”

Server uitgaande e-mail: mail.[jouw domein]

Aanmeldingsgegevens:

Gebruikersnaam: je complete emailadres

Wachtwoord: zoals vermeld in de documentatie

Klik ‘wachtwoord onthouden’

Je emailadres moet in het eerste veld zijn ingevuld.

Zorg dat hier de optie “Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist”

Inkomende server: 110

Uitgaande e-mail (SMTP): 587

 

Let op:

Vink de optie ‘Een kopie van berichten op de server achterlaten’ UIT.

Werken met snelkoppelingen in Outlook 2013

Deze instructie is van toepassing op Microsoft Outlook. De instructie is geschreven met Outool 2013. Wanneer je een andere versie gebruikt, kan het zijn dat de knoppen en paginaindeling afwijkt van de screenshots die je in dit artikel ziet.

Wat zijn snelkoppelingen in Outlook?

Standaard werkt Outlook met een overzicht van alle mappen in de linkerbalk. Je kunt dat aanpassen zodat je niet alle mappen te zien krijgt maar alleen die mappen die je WILT zien. Dat menu heet ‘Snelkoppelingen’. Zie je ‘Snelkoppelingen’ niet staan onderin beeld in Outlook, klik dan op de drie bolletjes aan het einde van deze regel:
Snelkoppelingen-01

 

 

 

Je kunt dan kiezen welke knoppen je standaard in beeld wilt hebben en in welke volgorde. Zet Snelkoppelingen daar bij, dan kun je die voortaan makkelijk gebruiken.

Nieuwe snelkoppeling toevoegen

Snelkoppelingen-03Klik op een groep om een nieuwe snelkoppeling te kunnen toevoegen: ‘Nieuwe snelkoppeling’. Je kunt nu een bestaande map selecteren die dan voortaan in je snelkoppelingen wordt afgebeeld.

 

 

 

 

 

 

Snelkoppelingen verplaatsen

Op dezelfde manier kun je ook een nieuwe groep toevoegen. Groepen verplaats je met door rechtermuisknop op die groep te gaan staan en daarna te klikken op ‘Omhoog’ of ‘Omlaag’.

Snelkoppelingen op zich kun je gewoon aanklikken, vasthouden en dan verplaatsen.

Totaal aantal items weergeven

Outlook kan een teller weergeven naast de naam van de map. Op die manier kun je inschatten of je aandacht moet besteden aan die map of niet.

Van Outlook 2013 is het bekend dat die teller niet altijd werkt, zeker icm Office 365. Bij mij werkt het ook de ene keer wel en de andere keer niet. Dat is onhandig omdat ik dan telkens alle mappen moet nalopen. Dit zal gerust met de tijd worden opgelost door Microsoft. Het is een bekend issue.

Standaard zal Outlook alleen de ongelezen mail meenemen in die teller. Dat kan een verkeerd beeld geven: ik heb alle mail gelezen bij het voorsorteren dus mijn teller klopt dan in elk geval niet meer.

Rechtsklik op op een snelkoppeling en klik ‘Eigenschappen’. Vervolgens kun je kiezen om het totaal van alle ongelezen mail in die map af te beelden. Mijn favoriet is om alle mail in de teller mee te nemen: of die mail nu gelezen is of niet: ik moet er immers nog iets mee.

Standaard openen met Snelkoppelingen

Outlook 2013 laat zich standaard niet openen met Snelkoppelingen. Bij Outook 2010 zal Outlook openen met het tabblad dat je de laatste keer open had.

Domeinnaam verhuizen

Het verhuizen van een domeinnaam is soms zo gedaan, letterlijk: in een paar minuten. In andere gevallen kun je enkele uren (in werktijd) en enkele weken (in tijdspanne) bezig zijn om een domein te verhuizen. Hoe werkt het verhuizen van een domein en wat kun je doen om dit zo makkelijk mogelijk te laten verlopen?

Structuur: van jou naar 3pix en dan naar de registrar

Voordat we de verhuizing kunnen uitleggen, eerst een stukje uitleg over hoe je een domein registreert: bij elke domeinnaam eindigt meteen  ‘.nl’ of ‘.com’ oid. Dat laatste stukje noemen we de Top Level Domain (TLD). De TLD staat voor een land of een instelling (‘.gov’ voor ‘government’)’.

Als je een domein wil registreren breng je die in de meeste gevallen onder bij je webdesigner, zoals 3pix. Deze brengt het domein onder bij een zogenaamde registrar. De registrar is, zeg maar, de groothandel in domeinen.

3pix werkt samen met een aantal registrars. Voor de .nl-domeinen hebben er ervoor gekozen om lid categorie 1 te zijn van SIDN. Dat wil zeggen dat we registrar zijn van .nl-domeinen. Hierdoor kunnen we zelf domeinen reserveren, wijzigen en verhuizen. Uiteraard alleen op verzoek van onze klanten.

Tips

Medewerking van de huidige registrar

Bij het verhuizen van een domeinnaam is het belangrijk dat de huidige registrar meewerkt aan de verhuizing. Als deze de verhuizing negeert zal de verhuizing meer dan een week duren en dat is vaak ongewenst.

Stappen ter voorbereiding

Stap 1: Wijzigen admin e-mailadres

Bij elk e-mailadres staat een zgn. ‘admin e-mailadres’ ingevoerd. Bij de verhuizing zal een sleutel naar dit adres worden gestuurd. In veel gevallen bestaat dit adres niet meer of wordt het niet regelmatig gebruikt. Daarom is het raadzaam om dit e-mailadres te laten aanpassen naar je eigen e-mailadres. Je krijgt de sleutels en andere updates rechtstreeks binnen en bent hierdoor niet afhankelijk van anderen. Neem contact op met de huidige registrar van het domein om dit e-mailadres te laten wijzigen.

Stap 2: Domein(en) ‘unlocken’

Standaard kan een domeinnaam niet zomaar worden verhuisd omdat deze ‘op slot’ staat. De huidige registrar moet het domein dan ook ‘unlocken’ anders zal de verhuizing niet slagen en moet deze op een later tijdstip opnieuw worden uitgevoerd.

Stap 3: Sleutel opvragen

Bij de meeste type domeinen kun je een domein alleen verhuizen wanneer je over de transfer key (de sleutel) van het domein beschikt. Alleen de huidige registrar kan die sleutels genereren en toesturen. Gelieve voor elk domein de sleutels op te vragen en via e-mail door te sturen.

 

Wanneer je deze stappen hebt uitgevoerd, breng ons dan op de hoogte dan kunnen wij de verhuizing voor je inzetten. De meeste van bovenstaande zaken kunnen we niet voor je uitvoeren omdat deze uit beveiligingsoogpunt vanuit de klant geïnitieerd moeten worden.

Tips voor veilig wachtwoord gebruik

Veilig met je login gegevens omgaan is zeer belangrijk. Dat is niks nieuws natuurlijk maar hoe belangrijk het is blijkt pas echt wanneer het fout gaat. Wanneer iemand toegang heeft gekregen tot je e-mail of website, dan wordt snel duidelijk wat de gevolgen kunnen zijn.

Hoe kun je nou voorkomen dat iemand onder jouw naam kan inloggen?

Voorkom een makkelijk te raden login

De eerste stap is door geen makkelijke logins te hebben. Als voorbeeld hierbij de internationale Wachtwoord top 10 van 2012:

  1. 123456
  2. wachtwoord / password
  3. 12345678
  4. 1234
  5. pussy
  6. 12345
  7. dragon
  8. qwerty
  9. 696969
  10. mustang

Veel internetters hebben daarnaast als wachtwoord hun eigen geboortejaar of -datum of – echt waar – de naam van hun huisdier.

Zeker wanneer je dan als gebruikersnaam je voornaam gebruikt, dan is het wel heel makkelijk om je gebruikersnaam + wachtwoord te raden.

Hoe maak ik een veilig wachtwoord

Hoe langer een wachtwoord, hoe veiliger. Een veilig wachtwoord bestaat daarnaast uit minimaal 1 hoofdletter, een speciaal leesteken en een getal.

Dat lijkt gelijk erg lastig maar er is een handig trucje: neem een term die je makkelijk kunt onthouden, zoals bijvoorbeeld ‘schilderen’.

Als voorbeeld kun je de eerste en laatste letter met een hoofdletter schrijven: SchildereN.

Vervang de i door een !: Sch!ldereN

Vervang een letter door een cijfer, mogelijk die jij daar op vind lijken, zoals het cijfer 3 voor de E: Sch!lder3N

Zie je hoe je wachtwoord ‘logisch’ is en toch vrij eenvoudig te onthouden? Ik weet zeker dat, wanneer je dit zelf verzint, je het wachtwoord niet snel vergeet.

Wil je echt een sterk wachtwoord? Voeg dan een – voor jou – vrij logische term aan je nieuwe wachtwoord, bijvoorbeeld: Sch!lder3N@HomE.

Dat wachtwoord ziet er niet alleen stoer uit, het is goed te onthouden maar toch zal het lastig zijn om dit wachtwoord te breken. Ik durf te wedden dat het in elk geval een HEEL stuk lastiger te kraken is dan je huidige favoriete wachtwoord!

Hoe bewaar ik een wachtwoord

In het beste geval: in je hoofd en NERGENS op papier op je computer. In alle eerlijkheid weet ik ook wel dat dit niet je enige wachtwoord gaat zijn. Maar zeker wanneer je een – voor jou – logisch wachtwoord hebt zul je het niet snel hoeven opschrijven. Doe je dat wel. Bewaar dat papier dan ergens waar het niet voor het grijpen ligt voor personen die je wachtwoord niet zouden mogen hebben. Plak het dus niet aan je scherm! Serieus: zo gebeurt het vaak. Onder je muismat bewaren is ook kansloos. Jij zit lekker thuis en de schoonmaakploeg schrijft op het gemak je wachtwoord even over, of de schilder of weet-ik-het-wie.

De meesten van ons hebben met hun computer toegang tot systemen met gevoelige informatie maar in de meeste gevallen ook weer niet zo serieus dat je een miljoen kunt verduisteren met dit wachtwoord of een nucleair wapen naar Neerpelt kunt sturen, of China. De kans dat je wachtwoord dan ook doelbewust wordt gestolen is niet enorm groot maar je moet de kat niet op het spek binden. Daarom is het belangrijkste dus: houd je wachtwoord uit het zicht en maak het niet te eenvoudig.

Client Area

Klanten van 3pix kunnen inloggen op de Client Area. Binnen deze omgeving kun je precies zien welke werkzaamheden open staan, welke domeinnamen voor je zijn geregistreerd en welke contracten er lopen.

De Client Area kun je hier bereiken: service.3pix.nl

Plesk

Plesk is een online omgeving waarmee je zelfstandig e-mail accounts kunt aanmaken, aanpassen en verwijderen. Daarnaast kun je SPAM & virusfiltering in- en uitschakelen en naar wens aanpassen.

Plesk is te bereiken op: www.3pix.nl/plesk